image image image image image image

Eξαγορά των δραστηριοτήτων Shell από την ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ A.E.

Τον Ιούνιο 2010 ολοκληρώθηκε η συμφωνία εξαγοράς των δραστηριοτήτων Shell στην Ελλάδα από την ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ A.E.

Η συμφωνία αφορά τις δραστηριότητες της Shell στον τομέα των πρατηρίων, των εμπορικών και βιομηχανικών καυσίμων, της ασφάλτου, τις δραστηριότητες εφοδιασμού και διανομής, το υγραέριο, τα χημικά και τις εγκαταστάσεις παραγωγής λιπαντικών στην Ελλάδα.

Το δίκτυο των περίπου 700 πρατηρίων Shell μεταβιβάστηκε και αυτό στη Motor Oil και θα εξακολουθήσει να διατηρεί το εμπορικό σήμα και να διαθέτει τα προϊόντα της Shell σύμφωνα με τη Σύμβαση Άδειας Χρήσης Σημάτων που υπεγράφη μεταξύ της Shell και της Motor Oil.

Με τη συμφωνία αυτή η επωνυμία της εταιρείας “Shell Hellas Α.Ε.” τροποποιείται σε “Coral Α.Ε.”. 

Παράλληλα δημιουργείται κοινοπραξία μεταξύ Shell και Motor Oil με αντικείμενο την εμπορία αεροπορικών καυσίμων και εταιρική επωνυμία “Shell & MOH Aviation Fuels A.E.” η οποία επίσης θα χρησιμοποιεί τα εμπορικά σήματα και θα διαθέτει τα προϊόντα Shell.

Όσο αφορά τις πωλήσεις υγραερίου, η “Shell Gas Α.Ε.Β.Ε.Υ.” μετονομάζεται σε “Coral Gas Α.Ε.Β.Ε.Υ.” και συνεχίζει τη δραστηριότητά της στον κλάδο εμπορίας υγραερίου με τη νέα επωνυμία.

«Η Shell μετά από παρουσία 84 χρόνων στην Ελλάδα θα συνεχίσει να προσφέρει τα κορυφαία της προϊόντα ενταγμένη στον όμιλο της Motor Oil.  Η συμφωνία αυτή διασφαλίζει ότι το εμπορικό σήμα της Shell καθώς και η παγκόσμια τεχνογνωσία στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών θα παραμείνει στην Ελλάδα για πολλά χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι με την υποστήριξη του υπερσύγχρονου και ευέλικτου διυλιστηρίου της Motor Oil θα ενισχύσουμε την ανταγωνιστική μας θέση στην αγορά ως  η πρώτη επιλογή του πελάτη».

Γιώργος Θωμαΐδης,
Γενικός Διευθυντής της “Coral A.E”.


Τομείς Δραστηριοτήτων

Πρατήρια

Η Coral διατηρεί κάτω από τη σήμα Shell περίπου 700 πρατήρια στην Ελλάδα παρέχοντας υψηλό επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών.

Σε ένα πρατήριο Shell, ο πελάτης μπορεί να ανεφοδιάσει το αυτοκίνητό του με τα κορυφαίας τεχνολογίας καύσιμα της Shell (βενζίνη ή πετρέλαιο), να ελέγξει τα ελαστικά του, να πλύνει το αυτοκίνητο, και σε ορισμένες περιπτώσεις, να παραγγείλει και πετρέλαιο θέρμανσης για το σπίτι του.

Επιπλέον στα καταστήματα "ευκολίας" που βρίσκονται στο χώρο του πρατηρίου, ο καταναλωτής μπορεί να βρει μεγάλη γκάμα επώνυμων ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, σνακ, ζεστά και κρύα φαγητά, αναψυκτικά, και είδη προσωπικής υγιεινής, καθώς και βιβλία και είδη οικιακής χρήσης.

Προτεραιότητα αποτελεί επίσης και η αυστηρή τήρηση των υψηλότερων προδιαγραφών υγείας, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος αναφορικά με τη λειτουργία των πρατηρίων Shell. Ενδεικτική είναι η εφαρμογή μιας κοινοτικής οδηγίας που αφορά την υποδομή του πρατηρίου για την ανάκτηση των ατμών της βενζίνης, ένα μέτρο που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την προστασία του περιβάλλοντος.

Χορηγός PURE PLUS

pure-plus-xorigos

Συνεργασίες Shell

shell_ferrari_ducati